De beste infraroodsauna aanschaffen doe je niet van vandaag op morgen. Een aantal kenmerken zijn heel belangrijk als je de aankoop van een infrarood sauna overweegt. Infrarood stralers vormen het hart van de cabine. Maar ook het soort hout en modeltype spelen een cruciale rol bij een mogelijke aanschaf. Op deze pagina over de beste infraroodsauna’s krijg je praktische info waar je op moet letten wanneer je van plan bent een infrarood sauna te kopen. Er bestaan heel wat allerhande keuzemogelijkheden. Om je speurtocht te verlichten, selecteerden we de 3 beste topmerken die op dit ogenblik door consumenten heel hoog worden aangeschreven. Met deze onderstaande toppers koop je sowieso geen kat in een zak: Fonteyn, Interline en Helo.

Waar moet de beste infraroodsauna aan voldoen?

Wie op zoek is naar de beste infraroodsauna zal zich eerst moeten focussen op de houtsoort. De Canadese houtsoort Red Cedar steekt met kop en schouders boven de andere houtsoorten uit. Dat heeft vooral te maken dat deze houtcategorie bacteriën en schimmels doodt. Een andere uitstekende houtsoort die als alternatief kan dienen, is de white cedar. Ook wel omschreven als de Hemlock houtsoort. Bacteriën en schimmels worden weliswaar niet gedood, maar wordt eveneens als een uitmuntende soort voor een infraroodcabine. Daarnaast scheelt het ook een hele slok op een borrel wat betreft het prijskaartje. Veel hangt uiteraard af van het budget dat je wil spenderen om de beste infraroodsauna in huis te halen. Maar de white cedar houtsoort drukt wel de prijs een fors stuk naar beneden.

Infrarood stralers, het meest belangrijke voor de werking

Bij het aanschaffen van de beste infraroodsauna zijn de infrarood stralers het allerbelangrijkste. Er zijn verschillende stralers tegenwoordig op de markt. Welk type het beste is, hangt van verschillende factoren af. Momenteel kan je verschillende stralers combineren in één sauna: lange golf (IR-C), midden golf (IR-B) en korte golf (IR-A) samengevoegd in één cabine.

Duurzaamheid en de grootte van het budget

Het kostenplaatje tussen de verschillende infrarood sauna’s zijn uiteenlopend. Je vindt sauna’s op webshops al vanaf 600 tot 1000 euro. Wanneer je op jacht gaat naar de beste infraroodsauna, is een budget van plus minus 10.000 euro evenmin een uitzondering op de regel. Waar je zeker oog voor moet hebben bij een mogelijke aankoop, is de duurzaamheid van de sauna. Het spreekt boekdelen dat de beste infraroodsauna een langere levensduur heeft dan de goedkopere versies. Vooral het vervangen van de infrarood stralers, kunnen wel eens qua prijs de pan uit swingen. Bekijk om die reden ook hoe lang de garantieperiode duurt. Gelukkig kan je wat dat betreft op je beide oren slapen met de merken Fonteyn, Interline en Helo.

Een infraroodcabine versus een gewone sauna

Een infraroodcabine heeft een aantal functionele voordelen ten opzichte van een gewone sauna. Vooral de therapeutische meerwaarde voor de gezondheid biedt een onmiskenbaar groot voordeel. Infraroodwarmte werkt helend bij gewrichts- en spierpijnen. De andere voordelen even op een rijtje zetten:

 • Je lichaam wordt ontgiftigd in de infraroodsauna
 • Het vermindert huidaandoeningen als je last hebt van acné, eczeem of psoriasis
 • De verbruikskosten liggen aan de lage kant
 • De opwarmtijd duurt niet lang
 • Het is heel eenvoudig de sauna in een normaal stopcontact aan te sluiten
 • Heel gebruiksvriendelijk te monteren en te plaatsen

Het verhoogt de kwaliteit van het leven aanzienlijk

Personen met frequente rugklachten, ouderen met spierpijnen, reumapatiënten en sportbeoefenaars gebruiken over het algemeen infraroodcabines naar volle tevredenheid. Het overgrote deel van de wellness beoefenaars geeft toe dat het regelmatig gebruiken van een infraroodcabine hun individuele levenskwaliteit aanzienlijk de hoogte instuwt. Vooral de pijnstillende werking van spieren- en gewrichten zoals dat bij reuma en artrose het geval is, worden als bijzonder positief omschreven.

Het stimuleren van de bloedsomloop

De infraroodwarmte stimuleert ook de bloedsomloop. Daarnaast worden afvalstoffen vlugger afgevoerd. Hierdoor worden bloedvaten verwijd. De helende werking van de infrarood cabine zorgt ervoor dat je veel vochtverlies hebt als je transpireert. Dat werkt uiteraard ook calorieverbranding mee in de hand.

Wat kost een infraroodsauna op jaarbasis en per sessie?

In tegenstelling tot de Finse sauna’s die worden aangesloten op krachtstroom en dus zorgen voor tamelijk veel energieverbruik, heb je voor infraroodsauna’s geen krachtstroomaansluiting nodig. Een infrarood sauna verbruikt tussen de 1100 en 3000 Watt. Vrij laag dus als je weet dat een modale stofzuiger al 2000 Watt nodig heeft. De infrarood sauna kan je gewoon verbinden met een normaal stopcontact en vermijd je andere aansluitingskosten. Het energieverbruik van een infrarood cabine is trouwens gebonden aan de hoeveelheid aanwezige stralers en het aantal wattage van de respectievelijke stralers. Even een eenvoudig rekensommetje maken om duidelijkheid te scheppen. Stel dat 8 stralers een totaal vermogen afnemen van 2,4 kW. De prijs van een KW bedraagt ongeveer 0,228 per uur. Per sessie die 30 minuten duurt, verbruik je 1,2 KW x 0,228. Dit komt neer op € 0,2736 per sessie. Nu kan je meteen de regel van drie toepassen om het jaarlijks kostenplaatje uit te rekenen op voorwaarde dat je er vanuit gaat dat je 2x per week 30 minuten de infrarood sauna gebruikt, gespreid over een heel jaar. De onkosten per sessie bedragen € 0, 2736. Op weekbasis is dat € 0,5472. Op jaarbasis betekent dit dus € 0,5472 x 52 weken of € 28,45 wat uiterst voordelig en zelfs te verwaarlozen is.

Hieronder lees je de beste infraroodsauna die tegenwoordig bij heel veel consumenten erg populair zijn:

Fonteyn – Infraroodsauna Levi 2 Plus Exclusive

Infraroodcabine Levi 2 Plus Exclusive Full Spectrum

Bekijk
De Exclusive serie zijn full spectrum sauna's waarbij vooral gelet is op juiste materialen en goede kwaliteit infraroodstralers, de infaroodcabines zijn helemaal compleet en voorzien van vele extra's.Met de Exlusive serie infraroodsauna 's hebben wij al vele mensen met bijvoorbeeld reuma en spier...

Algemene productomschrijving

Deze Exclusive serie van het toonaangevend merk Fonteyn zijn sauna’s die de hoge verwachtingen van de consumenten volledig inlossen. Bij het fabriceren van deze sauna werd vooral gekeken naar uitstekende kwaliteitsmaterialen en uitmuntende infraroodstralers. De infraroodcabines zelf beantwoorden aan alle eisen en zijn voorzien van vele extra’s. Deze Exclusive Serie infraroodsauna is het ideale hulpmiddel om mensen met reuma- en gewrichtspijnen van hun onaangename grimassen af te helpen. Het grote voordeel van de Full Spectrum stralers is dat ze dadelijk opwarmen en meteen hun heilzame werking bewijzen. Je ervaart meteen het effect van de infraroodstraling.

Technische specificaties

 • Aantal personen: 2
 • Afmetingen: 120 x 100 x 200 cm
 • Geschikt voor: Binnen
 • Kacheltype: Infrarood 5 Full Spectrum
 • Soort hout: Afgewerkt cederhout
 • Verlichting: Binnen
 • Radio/cd speler: Ja
 • Bediening van de sauna: via digitaal bedieningspaneel
 • Temperatuur: Maximum tot 65 graden Celsius

Interline IR Premium 120 infraroodcabine

interline IR Premium 90 Infraroodcabine

Bekijk
Het ultieme genieten begint in een privésauna! De Interline Premium infraroodcabine is geschikt voor 1 persoon en biedt een aantal exclusieve functies voor een fijne saunaervaring. In deze infraroodcabine kan het lichaam heerlijk ontspannen, voert afvalstoffen af en bouwt weerstand op. Bovendien...

Algemene productomschrijving

Wellness in je eigen privésauna. Het zorgt voor het ultieme genot. De Premium 120 infraroodcabine van het merk Interline is uiterst geschikt voor een bubbel van 2 personen en biedt een aantal originele functies als je optimaal wil profiteren van een leuke sauna ervaring. Deze infraroodcabine geeft je een comfortabel en relaxt gevoel wanneer je je lichaam helemaal wil laten ontspannen. Het is een publiek geheim dat een infraroodcabine afvalstoffen uit je lichaam afvoert en dat je meer weerstand opbouwt na verloop van tijd. Daarnaast heeft deze infraroodcabine van Interline nauwelijks ruimte nodig om te plaatsen en het is makkelijk te assembleren. De bediening ervan is vrij simpel. De tijd om op te starten duurt nauwelijks 10 minuten.

Technische specificaties

 • Aantal personen: 2
 • Afmetingen: 120 x 100 x 190 cm
 • Geschikt voor: Binnen
 • Kacheltype: 5 keramische lange golf stralers
 • Verluchting: zuurstof ionisator – ventilatie via openingen in het paneel van het dak
 • Verlichting: aan de binnenkant
 • Radio/cd speler: ingebouwde mp3/radio FM met een usb aansluiting, aangeleverd met twee geluidsboxen
 • Bediening van de sauna: heel eenvoudig via een bedieningspaneel (soft touch) aan de binnenkant te regelen
 • Vermogen: Een maximaal vermogen van 1750 Watt (5x 350 Watt)
 • Stopcontact: Werkt via een gewoon stopcontact zonder krachtstroom

Infrarood cabine HELO Cottage Pure Infra

Infrarood Cabine HELO Chatteau Pure Infra

Bekijk
De Pure Infralijn van Helo blinkt uit in afwerking en stijlvo design. Daarnaast is de Pure Infra serie ook nog eens een zeer energiezuinige cabine en heeft een extreem lage magnetische emissie. Uitgevoerd in Hemlock en voorzien van maar liefst 7 Carbon P.I. infrarood panelen voor een optimaal...

Algemene productomschrijving

De pure Infralijn van saunaproducent Helo is een bijzonder juweeltje qua eigentijds design en de stijlvolle afwerking. Bovendien is deze Helo Cottage Pure Infra een buitenbeentje wat betreft energiezuinig verbruik en beschikt over een extreem vrij lage magnetische straling. De infraroodsauna is volledig afgewerkt in de kwaliteitsvolle Hemlock houtsoort en voorzien van 6 infraroodpanelen. De infrarode stralen zorgen ervoor dat je spieren ontspannen. De cabine zelf is makkelijk te monteren en wordt als één pakket geleverd. De sauna is geschikt voor 2 tot 3 personen. De doorzichtige deur bestaat uit 8 mm veiligheidsglas. De vloerverwarming, de gezellige LED verlichting in kleur en de ingebouwde radio/mp3 speler worden standaard meegeleverd.

Technische specificaties

 • Aantal personen: 2 tot 3
 • Afmetingen: 121 x 97 x 194 cm
 • Geschikt voor: Binnen
 • Kacheltype: 6 Carbon P.I. infrarood panelen
 • Verlichting: aan de binnenkant
 • Radio/cd speler: ingebouwde mp3/radio FM
 • Bediening van de sauna: heel eenvoudig via een bedieningspaneel aan de binnenkant te regelen
 • Vermogen: Een maximaal vermogen van 1750 Watt (5x 350 Watt)