Als je water opgiet in de sauna met eventueel een speciale saunageur, heb je sowieso een sauna emmer nodig. Het opgieten van water en etherische olie wordt ook wel Löyly (in het Fins) of Aufguss (in het Duits) genoemd. Met deze manier van opgieten verdampt het water op de hete saunastenen en neemt tegelijkertijd de luchtvochtigheid gestaag toe. Het rechtstreekse gevolg is dat je nog meer gaat zweten, hoewel de temperatuur in de sauna onveranderd blijft en zelfs een tikkeltje naar beneden gaat. Deze Löyly wordt over het algemeen op het einde van de saunasessie uitgevoerd als afrondende afsluiter zodat je achteraf kan afkoelen.

Sauna accessoires voor een betere saunabeleving

beste sauna emmersTijdens het gebruik van een sauna zorgen speciale accessoires voor nog een betere relaxerende beleving en maken het meer intens. Het merendeel van het sauna-toebehoren is daarom een absolute must wanneer je het saunagebruik optimaal wil benutten. Een broodnodig accessoire bijvoorbeeld is een sauna emmer met lepel. Maar er is ook sauna gereedschap dat voorbestemd is voor extra comfort.

De meest populaire sauna accessoires op een rijtje gezet

De sauna emmer en bijhorende lepel

Sauna emmers en opgiet-lepels zijn er in verschillende maten en soorten. Het is ongetwijfeld het meest populaire accessoire voor een klassieke sauna. Houten sauna emmers beschikken altijd over een binnen emmer die uit kunststof bestaat. Dit om bescherming te bieden aan het hout van de sauna emmers en tegen eventuele lekken van de emmer. Wanneer je eigenaar bent van een groter sauna model, dan is het aan te raden om een bijhorende lepel met lange steel te kiezen zodat je handen niet te dicht bij de hete stenen moeten komen. Zo voorkom je brandwonden ten gevolge van de hitte.

Handdoek die vrij sterk absorbeert

In de sauna gebruik je meestal een handdoek om op te zitten. Het beschermt niet alleen het hout, maar geeft je ook het nodige comfort. Wanneer de saunabeurt is afgelopen, wordt een handdoek omgeslagen wanneer je de openbare sauna verlaat. Het is warm aanbevolen als je voor een handdoek kiest die heel sterk absorberend is. Deze handdoek kan je trouwens ook goed gebruiken als je kiest voor een infraroodsauna of zelfs bij het gebruik van je favoriete stoomcabine.

Vergeet niet de luchtaanvoer

Zie vooral niet de aanvoer van gezonde lucht over het hoofd. Maak dat je altijd een ventilatieroosters voorziet in de sauna. Check altijd of die open staan en stofvrij zijn. Het meest ventilerend effect bekom je als een rooster onder de kachel wordt geplaatst. Het bijkomend voordeel van een uitstekende ventilatie is dat de warmte beter wordt verdeeld in de cabine.

Het belang van een goede saunaverlichting

Een aangepaste goede verlichting kan uiteraard in een sauna niet ontbreken. Tegenwoordig kan je een uitgebreide keuze maken uit verschillende soorten lichtbronnen. Het meest populair zijn tegenwoordig LED strips, sterrenhemel, inbouwspotjes en lichttherapie.

Deze 3 sauna emmers met lepel behoren tot de beste in hun soort:

Rento Sauna Emmer met Lepel

Algemene productomschrijving

Deze design sauna emmer met beugel en de bijhorende luxueuze saunalepel wordt gemaakt in Finland, het saunaland van de wereld. Het is sowieso de bakermat van een sauna cultuur. Voor de Finnen is sauna de ultieme ontspanning bij uitstek. De manier waarop bepaalt iedereen voor zichzelf. Voor de Finse bevolking is een bad in de sauna meer dan een waterlepel in de sauna gieten. Het is eerder een ritueel dat een onderdeel is van het wellness-gebeuren en een eigen levensstijl. De fraai ogende sauna emmer bestaat uit geanodiseerd aluminium en bamboehout dat een warmtebehandeling heeft ondergaan. De sauna emmer is te verkrijgen in 6 verschillende kleuren: bruin / zwart, naturel, champagnekleur, berken groen, oranje en fuchsia. De emmer-inhoud bedraagt 5 liter.

Plus- en minpunten

Pluspunten
+ De sauna emmer oogt heel fraai en heeft een modern design
+ Je hebt de keuze uit 6 verschillende kleuren
+ De emmer wordt geproduceerd uit geadoniseerd aluminium wat betekent dat het duurzaam is

Minpunten
– De lengte van de lepel mag iets langer

Specificaties in een notendop

Merk: Rento
Kleur: keuze uit 6 verschillende kleuren zoals bruin / zwart, naturel, champagnekleur, berken groen, oranje en fuchsia
Categorie: sauna emmers

Emendo – sauna emmer

Algemene productomschrijving

Deze sauna emmer van het merk Emendo is heel gebruiksvriendelijk omdat het voorzien is van een houten ‘hengsel’ waarmee je de emmer op een gemakkelijke manier kan dragen. Emendo is overigens een gerenommeerde Finse onderneming dat zich volledig richt op hoogwaardige wellness- en saunaproducten. Zij willen met hun producten voor een tegengewicht zorgen in deze hectische wereld. De inzetbak, die uit kunststof is vervaardigd, zorgt ervoor dat de sauna emmer niet gaat lekken. De lepel uit hout heeft de juiste maat om met een perfecte dosis het water op de hete sauna kachel te gieten. Nog vermelden dat Emendo een heel armada opgietmiddelen heeft voor het gebruiken van de sauna.

Plus- en minpunten

Pluspunten
+ Deze sauna emmer is heel gebruiksvriendelijk en is voorzien van een houten hengsel
+ Emendo is een marktleider uit Finland die gespecialiseerd is in producten voor de sauna
+ De kunststof inzetbak – helemaal uitneembaar – is makkelijk te reinigen zodat de gebruikte olie niet in de bak blijft liggen na de ingebruikname

Minpunten
– De beperkte keuze in kleur

Specificaties in een notendop

Merk: Emendo
Kleurkeuze: bestaat enkel in licht hout
Categorie: sauna emmer
Inhoud van de emmer: 3 liter

OPA – Design sauna emmer – zwart

Algemene productomschrijving

Sta je op het punt wellness en sauna in huis te halen? Dan zit je goed met de Finse fabrikant OPA die gespecialiseerd is in allerhande saunaproducten. Deze design emmer oogt niet alleen heel mooi door het moderne design, maar is ook heel praktisch in gebruik. De bijhorende lepel zorgt dat je de juiste maat van water op de hete saunaketel kunt gieten. Je hoeft je over die inhoudsmaat geen zorgen te maken. Het grote voordeel is dat de bakermat van deze sauna emmer uit Finland komt. Het land waar sauna met een grote ‘S’ wordt geschreven. Bovendien is de emmer niet zwaar met de 0,8 kilogram wat het gebruiksgemak alleen maar bevordert. Uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding voor een duurzaam product.

Plus- en minpunten

Pluspunten
+ Het merk OPA uit Finland heeft een stevige reputatie opgebouwd in diverse saunaproducten
+ De bijhorende lepel zorgt ervoor dat de juiste dosismaat op de hete saunakachel wordt gegoten
+ De emmer weegt amper 800 gram en is duurzaam

Minpunten
– Doet waarvoor het dient en er is niets op aan te merken

Specificaties in een notendop

Merk: OPA Finland
Categorie: sauna emmers
Kleur van de emmer: zwart
Gewicht: 0,8 kilogram

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *