De verschillende mogelijkheden in een badkamer zijn tegenwoordig legio en niet meer op twee handen te tellen. Het klassieke bad is op de dag van vandaag een bad met bubbels, een pulserende waterstroom en met ingebouwd licht. Maar die vernieuwende gadgets blijven zich alsmaar zichzelf herontdekken. De nieuwste modetrend is ontegensprekelijk een ultramoderne stoomcabine met licht en een heuse bijhorende muziekinstallatie.

Wie op zoek is naar deze nieuwe wellness optie zit gebeiteld bij Saniful stroomcabine. Een overzicht van 3 types die zorgen dat je droom binnenkort werkelijkheid wordt: de Sanifun stoomcabine Giampaolo, Sanifun stoomcabine Evarista en Sanifun stoomcabine Marino. Op deze pagina: ‘Sanifun stoomcabines: wat zijn de voor- en nadelen?’ lees je waar je moet op letten als je van plan bent in de nabije toekomst een stoomcabine te kopen.

Het hectisch leven en jezelf een nieuwe energie boost geven

Of je nu man of vrouw bent: in deze huidige hectische wereld ben je wel haast verplicht om jezelf een energie boost te geven. Heb je het gevoel dat je na je werk je niet helemaal kan relaxen? Dan biedt een stoomcabine een uitstekende alternatieve oplossing om de riem op een relaxte manier in deze competitieve wereld af te leggen. Stoom is immers een veilige manier om… stoom af te blazen – sorry voor de woordspeling – voor elke leeftijdsgroep en medische situatie. Stoombaden hebben in het verleden hun heilzame werking bewezen en zijn haast voor iedereen geschikt. Er zijn een paar richtlijnen waar je rekening moet houden bij de aankoop van een stoomcabine.

De voordelen van een Sanifun stoomcabine

Het verjongt je leven
Als je gebruik maakt van een stoomcabine na een dag werken of sportinspanning, herstel je makkelijker op een gezonde manier. Door de warmte verwijden je bloedvaten. Dit heeft tot rechtstreeks gevolg dat je strakke spieren meer gaan ontspannen. Daarnaast verbetert een stoombad de gezondheid van je gewrichtenbundels aanzienlijk. De resultaten zijn op dat vlak bemoedigend te noemen.

Het vermindert antigifstoffen in je lichaam tot 30 procent
Zweten is heel belangrijk bij het nemen van een stoombad. Het cumulatieve effect van transpireren resulteert dat 30 procent van gifstoffen in je lichaam verminderen. Het is bijgevolg een makkelijke manier om te ontgiften waarmee je resultaten bereikt die meteen heel effectief zijn.

Vet onder de huid kwijt geraken
De opgewekte stoomwarmte is een ideaal hulpmiddel om van je vet onder je huidlaag kwijt te geraken zonder dat je daar moeite voor moet doen. Dit biedt voor mensen met een vette huid het bijkomstig voordeel dat de kans op acne verkleind als rechtstreeks gevolg van vetophoping in de talgklieren.

Het stimuleert je immuunsysteem
Elk individu heeft een eigen afweersysteem. Ook wel het immuunsysteem genaamd. Zo kan bijvoorbeeld een zittend beroep je metabolisme en je immuunsysteem merkelijk vertragen. Om je immuunsysteem in de juiste richting te stuwen, is het nemen van een stoombad een leuke en gezonde reddingsboei. Deze herhaaldelijke oefeningen zullen je immuunsysteem alerter maken tegen het bestrijden van allerlei ziektekiemen. Omdat je lichaamstemperatuur bij het nemen van een stoombad gevoelig stijgt, aanziet je lichaam dit als een mogelijk voortvloeisel van een opgelopen infectie.

De nadelen van Sanifun stoomcabines

Kans op verspreiding van infecties
Schimmels en bacteriën voelen zich in hun sas in warme vochtige plekken en in een omgeving met weinig lichtinval. Dit zorgt ervoor dat stoomcabines uitstekende broedplaatsen zijn voor het verspreiden van infecties. Stel dat iemand met veel jeuk in de stoomcabine zat, is de kans bijzonder groot dat de persoon die daarna komt ook besmet geraakt. Neem daarom enkele voorzorgsmaatregelen om dit risico in te perken. Zorg dat je altijd schoeisel in een stoomcabine draagt en voorzie een badhanddoek onder je.

Er bestaat een verhoogd risico voor sommige mensen
De temperatuur die uit zo een stoomcabine komt, is niet voor iedereen een even goede gezondheidswandeling. Mensen die last hebben van hartproblemen en astma aandoeningen, moeten extra voorzichtigheid aan de de dag leggen.

Beperk het aantal minuten en voorkom uitdroging
Omdat een stoomcabine de lichaamstemperatuur doet stijgen en je aanzienlijk laat transpireren, bestaat de kans dat je vrij makkelijk uitdroogt. Een goede raad: maak niet langer gebruik (tussen 15 en 20 minuten) van een stoomcabine. Het is van vitaal belang dat je na de stoomsessie minstens 2 glazen water drinkt om verlies van vocht tegen te gaan. Schenk voldoende aandacht bij uitdrogingssymptomen zoals duizeligheid, abnormale vermoeidheid of een uitgedroogde mond.

Wanneer je oververhit geraakt in de stoomcabine, kan je best jezelf verwijderen. Koel geleidelijk af met een douche, maar doe dit vooral stap per stap en niet te bruusk. Een extreme temperatuurschommeling belast immers het lichaam nog meer. Samengevat: de grote voordelen van een stoomcabine wegen niet op tegenover de kleine minpunten.


Volgende 3 stoomcabines zijn absolute aanraders:

Sanifun stoomcabine Giampaolo 1520 x 870

Sanifun stoomcabine Giampaolo 1520 x 870

Bekijk
De Sanifun stoomcabine Giampaolo 1520 x 870 heeft een eigentijds design passend bij een moderne badkamer. De combinatie van glas met de zwarte en witte accenten bezorgen de badkamer een luxe uitstraling. Daarnaast zorgt deze douche-badcombinatie voor complete ontspanning en het optimale comfort....

De Sanifun stoomcabine Giampaolo 1520 x 870 onderscheidt zich door de eigengereide vormgeving die bij elke badkamer past. De samenvoeging van het doorzichtige glas met de witte en zwarte klemtonen, bezorgen je privé-badkamer een luxueuze uitstraling. Daarnaast zorgt deze bad-douche combinatie voor optimale geriefelijkheid en voor een volledig relaxed gevoel.

De Sanifun stoomcabine Giampaolo wordt in de basisuitvoering aangeleverd met een generator voor stoom en 6 bijhorende body jets. Daarnaast is deze stoomcabine voorzien van een cabineverlichting en een ingebouwde radioset met automatische computerbesturing. De kuip van het bad bestaat uit ABS kunststof dat verder voorzien is van een veiligheidsglas (4 mm) en een frame uit aluminium.

Productkenmerken

Vormgeving  Rechthoek
Aantal deuren 2
Douchebak inclusief  Ja
Waterjets inbegrepen  Ja
Behandeling antikalk  Nee
Glastype Veiligheidsglas
Bruikbaar voor vloermontage  Ja
Douchezitje inbegrepen  Ja
Afvoer inbegrepen Ja

Sanifun stoomcabine Evarista 900 x 900

Sanifun complete douchecabine Evarista 900 x 900

Bekijk
De Sanifun complete douchecabine Evarista 900 x 900 is écht compleet! Stap heerlijk onder uw eigen regendouche, laat uw spieren lekker masseren door de bodyjets.De Sanifun complete douchecabine Evarista 900 x 900 wordt compleet geleverd met mengkraan, 4 bodyjets, top- en handdouche, doucheslang,...
€771,00

Algemene productomschrijving

De Sanifun stoomcabine met het modeltype Evarista 900 x 900 beantwoordt aan alle eisen wat je van een stoomcabine mag verwachten. Je kan je volledig laten verwennen onder de regendouche en onderga een spiermassage door de ingebouwde body jets. De Sanifun stoomcabine Evarista wordt standaard aan huis geleverd met volgende inbegrepen standaardopties:

  • 4 bodyjets
  • een mengkraan
  • generator voor stoom
  • hand- en topdouche
  • een slang voor te douchen
  • rek om te douchen
  • ingebouwde zit
  • ventilator voor verluchting
  • radiosysteem
  • verlichting

De volledige douchecabine is voorzien van een kuip die gefabriceerd is uit heel stevige ABS-kunststof en een frame dat uit aluminium bestaat. Het omrande veiligheidsglas heeft een dikte van 4 mm. Dit modeltype kan je ook in een kleinere maat aanschaffen. De afmeting bedraagt dan 800 x 800 centimeter. Het grote nadeel is dat er geen stoomfunctie is voorzien.

Productkenmerken

Vormgeving  Kwartrond model
Aantal deuren 2
Douchebak inclusief  Ja
Waterjets inbegrepen  Ja
Behandeling antikalk  Nee
Glastype  Veiligheidsglas
Bruikbaar voor vloermontage  Ja
Douchezitje inbegrepen  Ja
Afvoer inbegrepen  Ja

Sanifun stoomcabine Marino 1500 x 900

Sanifun whirlpool stoomcabine Marino 1500 x 900

Bekijk
Sanifun whirlpool stoomcabine Marino 1500 x 900 heeft een stijlvolle uitstraling en is een aanwinst voor de badkamer. In deze cabine kunt u genieten van het bubbelende water van de whirlpool, maar ook snel van uw verkoudheid afkomen dankzij de stoomfunctie in de stoomcabine. Kom compleet tot rust...
€1.795,00

Last van griepsymptomen of een verkoudheid? Dan zijn deze ongemakken vlug van voorbijgaande aard dankzij de alternatieve oplossing van de Sanifun stoomcabine Marino 1500 x 900. Wanneer je plaatsneemt in deze stoomcabine, zuivert de stoomfunctie je huid en lichaam. Maar naast deze stoomoptie wordt deze Sanifun stoomcabine ook voorzien van exclusieve body jets die je rug een heerlijke massage geven. Bij het verlaten van de cabine voel je je helemaal opgekalefaterd. De Sanifun stoomcabine Marino etaleert nog andere bijzondere eigenschappen om je wellness droom helemaal volledig te maken.

Even de opties op een rijtje zetten: uiteraard een stoomfunctie, een mengkraan, body jets, radio die computergestuurd is, verlichting, geluidsboxen, dispensers voor zeep, ventilator voor verluchting, hand- en topdouche, een rek voor de shampoo te stockeren, een ruime badkuip uit ABS kunststof materiaal, glas voor de veiligheid met een dikte van 5 mm en een frame dat uit aluminium bestaat. Deze Sanifun stoomcabine Marino 1500 x 900 wordt ook geleverd met een stoom- en whirlpoolfunctie. Of alleen met een whirlpoolfunctie. Dan zijn de afmetingen wel iets groter: 1500 x 900 x 2150 mm

Productkenmerken

Vormgeving  Rechthoek
Aantal deuren 2
Douchebak inclusief  Ja
Waterjets inbegrepen  Ja
Glastype  Veiligheidsglas
Bruikbaar voor vloermontage  Ja
Douchezitje inbegrepen  Ja
Afvoer inbegrepen  Ja