Het aanschaffen van een stoomcabine klinkt voor veel mensen erg aantrekkelijk. Met een eigen stoomcabine kun je heerlijk vanuit huis aan jouw gezondheid werken! Dit scheelt weer een ritje naar de spa of het kopen van een sauna abonnement. Daarnaast ziet jouw woning er direct luxueuzer uit, waardoor de waarde van jouw huis omhoogschiet.

Een stoomcabine buiten maakt de ervaring nog wat intenser. In het groen van jouw achtertuin kun je in jouw eigen outdoor stoomcabine ontspannen en tot rust komen. Maar waar dien je op te letten bij de aankoop van een stoomcabine die je buiten kunt plaatsen? In die artikel lees enkele belangrijke aandachtspunten om tijdens het aanschaffen van een outdoor stoomcabine in de gaten te houden!

Goed isoleren en afdichten

Een van de eerste dingen waar je op moet letten tijdens de koop van een outdoor stoomcabine, is of de cabine goed is geïsoleerd en afgedicht. Slechte isolatie en afdichting zorgen er samen namelijk voor dat warmte gemakkelijk door de kieren van de stoomcabine naar buiten kan ontsnappen. Verzeker jezelf ervan dat het bouwmateriaal van de stoomcabine buiten isolerend genoeg werkt. Informeer hoe de muren en het plafond van de cabine zijn afgedicht. Glasvezel is bijvoorbeeld een van de meest sterke materialen om een stoomcabine mee af te dichten.

stoomcabine buitenVoorkom waterschade

Afhankelijk van het bouwmateriaal kan een cabine die niet goed geïsoleerd en afgedicht is, op den duur last krijgen van waterschade. Een outdoor cabine die hiertegen bestand is, beschikt over effectieve vocht barrière. Een goede manier om zo een barrière te creëren is door aluminium folie te gebruiken. Als de vocht barrière van de stoomcabine de binnenkant van de cabine reflecteert, zal de warmte bovendien worden weerkaatst waardoor de temperatuur behouden blijft.

Voldoende ventilatie

Kies een outdoor cabine die over voldoende ventilatie beschikt. Vaak wordt de ventilatie in een stoomcabine zo ver mogelijk van de deur af geplaatst. Zo krijg je genoeg schone lucht in de cabine zonder dat je warmte inlevert. Bij de deur kan de lucht van buiten een beetje binnendringen, terwijl het plafond mogelijkheid biedt om wat warme lucht naar buiten te laten. Controleer of de outdoor stoomcabine in staat is om deze verschillende ventilatietechnieken in balans te houden zodat je er comfortabel kunt stomen.

Effectieve warmtebron

Bij een stoomcabine buiten zijn twee verschillende warmtebronnen mogelijk: een houtkachel en een elektrische kachel.

Houtkachel. Zoals de naam al aangeeft, genereert een houtkachel warmte door hout te verbranden. Als je kiest voor een outdoor stoomcabine met deze warmtebron, zul je hout moeten verzamelen. Hier staat tegenover dat het verwarmen van de stoomcabine met een houtkachel een hele ervaring is die bovendien natuurlijk aandoet. Een houtkachel werkt snel waardoor de cabine binnen no time is opgewarmd.

Deze warmtebron staat bekend om het genereren van zachte warmte en stoom waarbij weinig hout wordt opgebrand. Het grootste voordeel van een houtkachel is dat er geen elektriciteit aan te pas komt waardoor de stoomcabine op iedere plek neergezet kan worden. Het is dus niet gek dat een houtkachel onder stoomcabinegebruikers een populaire manier is om de cabine mee op te warmen.

Elektrische kachel. Met een elektrische kachel wordt de stoomcabine verwarmd door middel van elektriciteit in plaats van hout. Een prima methode die goed en snel warmte genereert, maar waar bij de aankoop wel extra gelet moet worden op de veiligheid die de cabine hanteert in verband met elektriciteit en water in één ruimte.

Ruimte voor je stoomcabine buiten

Tot slot is een stoomcabine ook gewoon een moment om gezellig met zijn tweeën of misschien wel met een vriendengroep in te chillen. Bedenk van tevoren hoe groot de cabine moet zijn, zodat je er een koopt met de juiste afmetingen die bovendien ook goed past in jouw tuin.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *