Vele mensen komen heerlijk tot rust in de sauna. Sommige mensen maken er zelfs een lekker sauna weekendje van om even te ontsnappen uit de dagelijkse wereld van werken en leren. Naast dan een sauna erg ontspannend werkt voor vele mensen, heeft het ook positieve gevolgen voor de huid en voor het welzijn. Er zijn verschillende soorten sauna’s waarvan je kunt genieten. Twee van meest populaire sauna’s zijn de stoomcabines en de infraroodsauna’s. Maar wat is eigenlijk het verschil? En welke voordelen heeft het ene type sauna vergeleken met de ander?

Wat is het verschil tussen een infraroodsauna en een stoomcabine?

infrarood sauna vs stoomcabineEen stoomcabine is misschien wel wat meer bekend als een infraroodsauna. Een stoomcabine is een soort sauna, maar hier wordt voornamelijk gebruik gemaakt van stoom en het wordt er niet warmer dan een 50 graden. Een stoomcabine werkt met stoom en dat wil zeggen dat het er veel vochtiger is. Vele mensen verkiezen een stoomcabine boven een gewone sauna omdat de temperaturen beter te verdragen zijn in een stoomcabine.

Door middel van de stoom wordt je huid gereinigd. Je zweet er namelijk in en hierdoor gaan de poriën open staan. Al het vuil kan door middel van het zweten je huid verlaten en je komt er heerlijk tot rust.

Bij een infraroodsauna wordt er gebruik gemaakt van infrarood licht. Het handige van deze sauna is dat deze gelijk klaar is voor gebruik. Te bedenken dat een gewone sauna ongeveer een uur nodig heeft om klaar te zijn voor gebruik.

Een infrarood is ook heerlijk om in te genieten omdat hier ook de temperatuur niet hoger komt dan 50 graden. Je hebt hier niet te maken met vochtigheid in de cabine, maar van een heerlijke en aangename warmte.

Waarom kiezen voor een stoomcabine in plaats van een infrarood cabine?

Een infrarood cabine heeft voornamelijk effecten op de huid. Zo voelt het heerlijk en warm aan. Dit is ideaal wanneer je last hebt van je spieren en je op zoek bent naar warmte in je lichaam. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je lichaam zich kan ontspannen door de warmte. Een stoomcabine gaat hier nog een stap verder in. Je moet je voorstellen dat je in een stoomcabine vooral gaat zweten.

Dit klinkt niet echt comfortabel, maar daar zul je in de cabine snel aan wennen. Door middel van het zweten, zorgt de stoom in de cabine ervoor dat bacteriën uit je poriën verdwijnen. Deze worden als het ware uitgezweet. Dit is natuurlijk een ideale manier om van dit soort vervelende bacteriën af te komen.

Na afloop van zo’n saunasessie in een stoomcabine zul je ook merken dat je je veel schoner voelt en dat je ook heerlijk hebt kunnen ontspannen. Doordat een stoomcabine net een stapje verder gaat in de reiniging van je lichaam, is het een aanrader om een stoomcabine te verkiezen boven een infraroodsauna. Je kunt hier veel meer voordelen uit halen.

Hoe gaat het bezoek aan de infrarood sauna en de stoomcabine in zijn werk?

Veel wellnesscentra bieden de optie aan voor beide soorten sauna’s. Alleen de werking tussen de twee sauna’s is wel anders. Bij een infraroodsauna ga je met je rug tegen een infrarood plaat zitten. Je kunt in deze soort sauna dan ook niet lekker liggen. Je zit standaard in een infrarood sauna.

Bij sommige centra is het wel mogelijk om in een relaxstoel plaats te nemen omdat de infrarood plaat is verwerkt in deze stoel. Bij een stoomcabine werkt het net even anders. Hier is voldoende ruimte, en je hebt veel meer bewegingsvrijheid. Zo kun je er ook voor kiezen om lekker te gaan liggen als je je daar prettig bij voelt.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *